Tapahtumalista

YLEISÖOPASTUKSET SUOMEKSI
näyttelystä riippuen torstaisin / lauantaisin / sunnuntaisin, lue lisää

NONSTOP-PAJAT KAIKENIKÄISILLE
lauantaisin klo 11–14
lue lisää

PE 24.11.
Ateneum-klubi
Ateneum-klubit ovat pienimuotoisia ja intiimejä akustisia keikkoja Ateneum Bistrossa. Klubeilla on mahdollista tavata artisti läheltä niin tunnelman kuin sovitustenkin kautta.
Liput 15 € (sisältää vapaalipun näyttelyihin) verkkokaupasta LOPPUUNMYYTY.
Lippuja voi ostaa myös ovelta ennen keikkaa, mikäli niitä on saatavilla. Ateneumiin saapuessasi, käy näyttämässä lippusi lipunmyynnissä tai museokaupassa ja saat lippua vastaan vapaalipun näyttelyihin. Vapaalippu on voimassa vuoden 2017 loppuun asti. Sisäänkäynti Ateneuminkujan puolelta.
24.11. Matti Johannes Koivu. Laulaja-lauluntekijä Matti Johannes Koivu tunnetaan artistina, joka ei epäröi tuoda tunteitaan musiikkiin. Keväällä 2017 ilmestynyt Lähtölauluja-albumi osoittaa, kuinka hän on jälleen persoonallisen sielukkaan ilmaisunsa ytimessä. Showtime klo 19.

PE 24.11. klo 10–18 sekä
LA–SU 25.11.–26.11. klo 10–17
Kansallisgallerian joulu
Ateneumissa sisäpiha täyttyy jouluisasta tunnelmasta. Museokaupan joulutorilta löydät parhaat lahjat ja voit hyödyntää tarjoukset juhlakauteen. Paketointipalvelussa ostokset kääritään taidepapereihin. Lisäksi lauantaina ja sunnuntaina taidepajoja, kuorolaulua, puuroa ja glögiä! Lue lisää

SU 26.11. klo 15–17
Don Rosan vierailu
Yhdysvaltalainen Aku Ankka -piirtäjä Don Rosa signeeraa teoksia Ateneum-salissa. Don Rosa on piirtäjä Ankallisgalleria-näyttelyssä nähtävän Akseli Kala-Kallelan Aku Ankan setä -teoksen takana. Vapaa pääsy. Mukaan pääsee saapumisjärjestyksessä.

TO 30.11. klo 17
Veljekset von Wright -luento
Ateneum-sali. Suomeksi. Pääsy museolipun hinnalla tai museokortilla.
Asiantuntijaluento, Erkki Anttonen: Veljekset von Wright litografian tekijöinä

SU 3.12. klo 12
Kuvailutulkattu opastus Veljekset von Wright -näyttelyyn
Taideteoksen kuvailutulkkaus on teoksen sanallistamista, ja kierros suunnitellaan erityisesti näkövammaisille näyttelyvieraille. Kierroksen aikana tutustutaan lähemmin muutamaan valittuun teokseen. Suomeksi. Kokoontuminen klo 12 Ateneumin kolmannen kerroksen tasanteella. Paikalla on avustava opas ohjaamassa perille. Osa kansainvälisen Disability Dayn ohjelmaa. Pääsy museolipun hinnalla tai museokortilla.

Ke 6.12. klo 10–17
Itsenäisyyspäivä – vapaa pääsy
Kaikkiin Kansallisgallerian museoihin, myös Ateneumiin, on vapaa pääsy itsenäisen Suomen 100-vuotissyntymäpäivän kunniaksi. Suomen taiteen tarina -lyhytelokuvien esitykset Ateneum-salissa klo 11 alkaen (viimeinen näytös alkaa klo 16). Lue lisää

To 7.12. klo 17
Elokuvaessee von Wrightin veljeksistä
Ateneum-sali. Georg Grotenfeltin Speglingar (2016) on elokuvaessee von Wrightin maalariveljeksistä.
Veljesten elämänkohtalot heijastuvat päähenkilöiden haastatteluiden, luontokuvien ja kartanomaisemien peilistä. Ruotsinkielinen, suomenkielinen tekstitys. Kesto 60 min.

2018

Ke 10.1. klo 18–20
Radio Suomen Luonto taiteessa -ilta
Yle Radio Suomen Luonto-Suomi -lähetys suorana Veljekset von Wright -näyttelystä. Minna Pyykön vieraina dosentit Juhani Lokki ja Torsten Stjernberg sekä Veljekset von Wright -näyttelyn pääkuraattori, amanuenssi Anne-Maria Pennonen. Suoraa lähetystä voi kuunnella paikan päällä Ateneum-salissa ja Ateneum Bistrossa. Lue lisää

To 18.1. klo 17–18.30
Taiteilijaveljekset tieteiden valossa
Ateneum-sali. Veljekset von Wright -näyttelyn pääkuraattori, amanuenssi Anne-Maria Pennosen kanssa keskustelemassa eläintieteilijä Torsten Stjernberg ja erikoistutkija, materiaalianalyytikko Seppo Hornytzkyj. Lue lisää

To 1.2. klo 17–17.45
Veljekset von Wright -luento
Ateneum-sali. Johtava konservaattori Kirsi Hiltunen kertoo Veljekset von Wright -näyttelyn konservointityöstä. Suomeksi. Pääsy museolipun hinnalla tai museokortilla.

La 10.2. klo 12–15
Veljekset von Wright -teemapäivä
Luennot ja opastukset tarjoavat erilaisia näkökulmia von Wrightin veljesten taiteeseen, maisemiin ja lintuharrastukseen. Miten luonnontieteilijä katsoo veljesten taidetta – entä miten Helsingin maisemat ovat muuttuneet taiteilijaveljesten ajoista? Lue lisää

Tilaa Ateneumin blogit

Lisää alla olevaan laatikkoon sähköpostiosoitteesi ja saat Ateneumin kuukausittaisen Kuukauden vieraan ja Museonjohtajan blogin suoraan sähköpostiisi.

Aukioloajat

ti, pe 10–18
ke, to 10–20
la, su 10–17
ma suljettu

Lipunmyynti päättyy puoli tuntia ennen museon sulkemisaikaa.

POIKKEAVAT AUKIOLOAJAT

Pääsymaksut

Normaali pääsymaksu 15 €
Alennettu pääsymaksu 13 €
Alle 18-vuotiaat maksutta
S-Etukortilla 14 €

Lipunmyynti päättyy puoli tuntia ennen museon sulkemisaikaa.

Alennukset ja maksutavat
Yhteystiedot

Kaivokatu 2, 00100 Helsinki 0294 500 401 ainfo@ateneum.fi

Saavutettavuus

Liikkumisesteetön sisäänkäynti museoon Ateneuminkujalta.

Lue lisää saavutettavuudesta
Opasvaraukset

(ma-pe 9-15) 0294 500 500

Opastustiedustelu
Museokauppa

Ateneumin museokauppa sijaitsee sisäpihalla ja palvelee museon aukioloaikoina.
Kaupan puhelinnumero 0294 500 434.

Kansallisgallerian verkkokauppa
ATENEUM BISTRO

Ateneum Bistro tarjoaa klassista suomalaista bistroruokaa modernilla twistillä. Lounasta on tarjolla tiistaista perjantaihin klo 11-14. Lisäksi tarjolla on kahvilatuotteita.

Lisää Ateneum Bistrosta