ti, fre 10–18 | ons, to 10–20 | lö, sö 10-17
Information: +358  (0)294 500 401
Växel: +358 (0)294  500 200
Beställda guidningar: +358 (0)294 500 500 (mån-fre 9-15)

Medlemsutfärd till Edinburgh

 

7.-9.9.2012

Reseprogram

7.9 fredag

Kl. 08:05 Avgång med Lufthansas flyg till Edinburgh via Frankfurt
Kl. 12:45 Ankomst till Edinburgh, var vår engelskspråkiga guide möter oss. Från flygfältet tar vi en sightseeingtur i Edinburgh som avslutas till vårt hotell Barceló Edinburgh Carlton (lokal klassificering ****). Efter inkvarteringen en liten stund för t.ex. lunch.

På eftermiddag ca kl. 15 besök i Holyrood Palace i Queen's Gallery på utställningen Treasures from the Queen's Palaces, som är arrangerad till äran av drottningens diamantjubileumsår. På utställningen framförs bl.a. Rembrandts, Rubens och Canalettos målningar, Rafaels och Michelangelos teckningar samt Fabergés påskägg. Det är inte möjligt att arrangera en guidning till denna utställning, utan vi bekantar oss med utställningen på egen hand med hjälp av engelsk audioguide.

Efter utställningsbesöket egen tid för att t.ex. besöka Holyrood Palace på egenhand (öppet till 18:00). Palatset var byggt på 1400-talet och efter att det kungliga hovet flyttade till palatset blev Edinburgh Skotlands huvudstad.

8.9 lördag

Efter frukost på hotellet besöker vi med guiden Scottish National Gallerys Van Gogh to Kandinsky - Symbolist Landscape in Europe 1880-1910 -utställningen, som fokuserar på landskapsmålningar av Gauguin, Van Gogh, Munch, Mondrian samt Kandinsky, Monet och Whistler. Av finländska konstnärer i Edinburgh visas verk av Albert Edelfelt, Akseli Gallen-Kallela och Hugo Simberg. Utställningen ses i Ateneum fr.o.m. november med till en del varierande urval av konstverk.
Vi har en guidning på utställningen och sen äter vi lunch gemensamt.

Efter lunchen har vi en guidning till Edinburgh Castle. Slottet, som ligger på en klippa högt over staden, dominerar Edinburghs landskap och är stadens mest populära sevärdhet. Slottet fungerade som Skotlands kungliga slott till början av 1600-talet. Den äldsta byggnaden är från 1100-talet, men det har funnits bosättning på platsen redan dessförinnan.

På eftermiddagen möjlighet att bekanta sig med staden på egen hand.
På kvällen möjlighet till ett kollektivt kvällsmål.

9.9 söndag

Frukost på hotellet, utcheckning av hotellrum.
Vi åker till Rosslyn Chapel, som ligger i en liten by, Rosslyn, ca 30 minuter utanför Edinburgh. Det finns många berättelser och konspirationsteorier om frimurare och tempelriddare som förbinds till den här mystiska kyrkan byggd på 1400-talet samt legender, av vilken den mest berömda är den heliga Graal känd t.ex. från Da Vinci-koden. Efter boken har den heliga Graal varit gömd i detta kapell.

Från Rosslyn fortsätter vi direkt till Edinburghs flygstation.
Kl. 18:30 Avgång med Lufthansas flyg till Helsingfors via Frankfurt
Kl. 01:50 Ankomst i Helsingfors (+ 1 dag, 10.9.)

Det preliminära priset för utfärd är
1050 e / person i dubbelrum
1190 e / person i enkelrum

I priset ingår:
- reguljärflyg Helsingfors - Edinburgh - Helsingfors i ekonomi klass, flygskatter och passageraravgifter
- flygplatstransfer i Edinburgh och sightseeingtur vid ankomst
- 2 nätters inkvartering och frukost på hotellet
- besök till Queen's Gallerys utställning
- guidning i Scottish National Gallerys utställning
- lunch på lördag
- guidning i Edinburgh Castle
- besök till Rosslyn Chapel
- inträdesavgifter till alla resemål

Dessa priser är giltiga om gruppstorleken är 30 personer. Som ansvarig researrangör fungerar Resviaria Oy.