ti, fre 10–18 | ons, to 10–20 | lö, sö 10-17
Information: +358  (0)294 500 401
Växel: +358 (0)294  500 200
Beställda guidningar: +358 (0)294 500 500 (mån-fre 9-15)

Konstsamlingar på webben och utställningen
24.03.2014

 

Ateneums tredje våning är stängd från och med mars 2014 i cirka ett och ett halvt år på grund av att Senatfastigheter som äger Ateneum-byggnaden renoverar byggnadens yttertak. Vid renoveringen effektiviseras yttertakets ventilation, och takfönstrens värmeisolering blir mer energiekonomisk. Den goda värmeisoleringen och ventilationen på vinden har stor inverkan på bland annat inomhusluften på vilken det ställs stora krav i en museibyggnad.

Samlingsverk på Konstmuseet Sinebrychoff och på webben

Under renoveringen kan populära konstverk från Ateneums konstsamling ses i de tre utställningssalarna på museets bottenvåning. Bilder av konstverken finns också på webben.

Under renoveringen kan populära konstverk från Ateneums konstsamling ses i de tre utställningssalarna på museets bottenvåning. Bilder av konstverken finns också på webben.

www.google.com/culturalinstitute/collection/ateneum-art-museum

I Finlands Nationalgalleris förnyade webbtjänst Konstsamlingar kan man söka och hitta information och bilder av konstverk från Ateneums, Kiasmas och Konstmuseet Sinebrychoffs samlingar.

kokoelmat.fng.fi

På Konstmuseet Sinebrychoff pågår utställningen På resa med kvinnor 27.3–10.8 med konst av bland annat Helene Schjerfbeck, Maria Wiik, Elin Danielson-Gambogi, Sigrid Schauman och Ellen Thesleff. Dessutom visas många andra konstnärers omtyckta konstverk ur Ateneums samlingar. Utställningen På resa med kvinnor berättar om kvinnliga konstnärers resande i utlandet med hjälp av konstverk som de skapade under sina utlandsvistelser.

Våra biljettkassor säljer gemensamma biljetter (18/16 €) till både Tove Jansson-utställningen på Ateneum och utställningen På resa med kvinnor på Konstmuseet Sinebrychoff.

www.sinebrychoffintaidemuseo.fi/pa-resa-med-kvinnor