Suomen ja Norjan tarusto vetosi Tarujen kansat -näyttelyn kävijöihin

Ateneumin ja Norjan Nasjonalmuseetin yhteisnäyttely Tarujen kansat (18.6.–27.9.2015) esitteli Norjan ja Suomen taidetta 1800–1900 -lukujen vaihteessa, jolloin menneisyyden tarinat, kansansadut ja luonnon kiertokulku nousivat maiden keskeisten taiteilijoiden teoksiin. Näyttelyssä vieraili 65 669 henkeä.

Mielikuvituksen voimaa tutkivassa näyttelyssä korostettiin Norjan ja Suomen taiteen yhtäläisyyksiä, mutta tuotiin esille myös monille tuntemattomien norjalaisten taiteilijoiden, kuten Theodor Kittelsenin ja Gerhard Munthen teoksia. Heidän lisäkseen näyttelyn keskeisiä taiteilijoita olivat Hugo Simberg, Edvard Munch ja Akseli Gallen-Kallela.

Yleisön suosikkiteoksia olivat Kittelsenin Valkokarhukuningas Valemon (1912) ja Näkki (1887) sekä Hugo Simbergin Haavoittunut enkeli (1903).

Näyttelyn yhteyteen rakennetussa, lapsille suunnatussa Tarinatilassa norjalaisen Åsmundin tarinan linna heräsi henkiin Gerhard Munthen kuvamaailman mukaisesti. Tarinatilan leikit ja asut olivat ahkerassa käytössä koko näyttelyn ajan ja ne saivat runsaasti kiitosta erityisesti Ateneumin nuorimmilta vierailta. Yleisöltä saatu positiivinen palaute otetaan huomioon myös tulevien näyttelyiden suunnittelussa.

Tarujen kansat –näyttelyn kuraattoreina toimivat Ateneumin taidemuseon Timo Huusko ja Norjan Nasjonalmuseetin Vibeke Waallann Hansen. Näyttelyn arkkitehtina toimi Maara Kinnermä.

Ateneumin taidemuseon ja Nasjonalmuseetin yhteistyö jatkuu tiiviinä Japanomania pohjoismaisessa taiteessa 1875–1918 –näyttelyn myötä. Se avataan Ateneumissa 18.2.2016 ja siirtyy kesäksi 2016 Norjaan.

Poimintoja sosiaalisesta mediasta
Twitter: “‪@AteneumMuseum‬‬‬‬‪’issa! Vielä viikko aikaa ihastella vaikka Kittelsenin satumaailmaa. Kiitos myös @museokortti.‬”
Facebook: ”Sama aihe tauluna ja sitten isona, vaikuttavana kudontatyönä!” Gerhard Munthe, Kosijat (1892)
Kirjallinen palaute: ”Hienosti toteutettu näyttely, lasten huomioinnista suuri + ”
‬‬‬
Lisätiedot medialle: viestintäpäällikkö Johanna Eiramo, p. 0400 995699, johanna.eiramo@ateneum.fi

Twitter: @AteneumMuseum
Facebook: AteneumArtMuseum
Instagram: ateneummuseum

Ateneumin pääyhteistyökumppanit ovat Helsingin Sanomat, HOK-Elanto ja KPMG.
Ateneumin taidemuseo on osa Kansallisgalleriaa, yhdessä nykytaiteen museo Kiasman sekä Sinebrychoffin taidemuseon kanssa. www.kansallisgalleria.fi

Tilaa Ateneumin blogit

Lisää alla olevaan laatikkoon sähköpostiosoitteesi ja saat Ateneumin kuukausittaisen Kuukauden vieraan ja Museonjohtajan blogin suoraan sähköpostiisi.

Aukioloajat

ti, pe 10–18
ke, to 10–20
la, su 10–17
ma suljettu

Lipunmyynti päättyy puoli tuntia ennen museon sulkemisaikaa.

POIKKEAVAT AUKIOLOAJAT

Pääsymaksut

Normaali pääsymaksu 15 €
Alennettu pääsymaksu 13 €
Alle 18-vuotiaat maksutta
S-Etukortilla 14 €

Lipunmyynti päättyy puoli tuntia ennen museon sulkemisaikaa.

Alennukset ja maksutavat
Yhteystiedot

Kaivokatu 2, 00100 Helsinki 0294 500 401 ainfo@ateneum.fi

Saavutettavuus

Liikkumisesteetön sisäänkäynti museoon Ateneuminkujalta.

Lue lisää saavutettavuudesta
Opasvaraukset

(ma-pe 9-15) 0294 500 500

Opastustiedustelu
Museokauppa

Ateneumin museokauppa sijaitsee sisäpihalla ja palvelee museon aukioloaikoina.
Kaupan puhelinnumero 0294 500 434.

Kansallisgallerian verkkokauppa
ATENEUM BISTRO

Ateneum Bistro tarjoaa klassista suomalaista bistroruokaa modernilla twistillä. Lounasta on tarjolla tiistaista perjantaihin klo 11-14. Lisäksi tarjolla on kahvilatuotteita.

Lisää Ateneum Bistrosta