Художественный музей АТЕНЕУМ
вт, пт 10–18 | ср, чт 10–20 | сб, вс 10–17
Справочная служба: 0294 500 401

Tiedote: Fazer Ateneumin Tove Jansson -näyttelyn pääyhteistyökumppaniksi
16.12.2013

 

Ateneumin taidemuseo ja Fazer ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Fazerista tulee Ateneumin taidemuseossa 14.3.-7.9.2014 nähtävän Tove Jansson -näyttelyn pääyhteistyökumppani. Ensi vuonna tulee kuluneeksi 100 vuotta kuvataiteilija Tove Janssonin syntymästä ja Ateneumin laaja juhlanäyttely on yksi juhlavuoden merkittävimmistä tapahtumista. Näyttely esittelee Janssonin mittavaa uraa taidemaalarina, kuvittajana, poliittisten pilapiirrosten tekijänä, kirjailijana sekä muumihahmojen ja -kertomusten luojana.

”Yhteistyö Ateneumin kanssa on luontevaa, sillä Fazerin yhteistyö Tove Janssonin kanssa alkoi jo vuonna 1937 ja hän oli itse suunnittelemassa ensimmäisten Muumi-tuotteiden pakkauksia 1950-luvulla. Samalla vuosikymmenellä Jansson piirsi myös harvoin nähtyjä Fazerin mainoksia Garm-lehteen. Muumi-tuotteet ovat Fazerille ja kuluttajille myös nykyään ajankohtaisia; niitä valmistetaan kaikissa makeistehtaissamme Suomessa ja suosituin Muumi-tuotteemme on Muumi-keksi” kertoo Fazerin viestintä- ja markkinointijohtaja Ulrika Romantschuk.

Yhteistyön tarkoituksena on tuoda esille pitkän uran tehneen kuvataiteilijan ja suunnittelijan monipuolista tuotantoa ja lisätä näyttelyn saavutettavuutta ja tunnettuutta. ”Yhteistyö Fazerin kanssa antaa mahdollisuuden tuoda esille kenties vähemmän tuttuja puolia erään tunnetuimman kuvataiteilijamme tuotannosta”, toteaa Ateneumin va. museonjohtaja Timo Huusko.

Ateneumin muita pääyhteistyökumppaneita ovat Helsingin Sanomat, HOK-Elanto ja KPMG.

Lisätiedot:
Ateneumin taidemuseo, yhteistyöpäällikkö Saara Suojoki, p. 040 841 2621, saara.suojoki@ateneum.fi
Fazer-konserni, kumppanuuspäällikkö Liisa Eerola, p. 044 710 8860, liisa.eerola@fazer.com