Художественный музей АТЕНЕУМ
вт, пт 10–18 | ср, чт 10–20 | сб, вс 10–17
Справочная служба: 0294 500 401

Ateneumin museonjohtajaksi Susanna Pettersson

 

Kansallisgallerian säätiön hallitus on valinnut Ateneumin taidemuseon uudeksi museonjohtajaksi FT Susanna Petterssonin. Pettersson siirtyy tehtävään Suomen Lontoon instituutin johtajan paikalta. Aikaisemmin hän on työskennellyt mm. Alvar Aalto -säätiön ja Alvar Aalto -museon johtajana sekä eri tehtävissä Kansallisgalleriaa edeltäneessä Valtion taidemuseossa.

Ateneumin taidemuseon johtajaksi haki määräaikaan mennessä kahdeksan henkilöä. Säätiön hallituksen harkittavana oli myös muita ehdokkaita, joihin nyt valittu museonjohtaja lukeutui.

"Ateneumin johtajaksi oli useita hyviä ehdokkaita. Susanna Petterssonilla on vahva taidehistorian tuntemus ja monipuolinen kokemus kulttuuriorganisaatioiden johtotehtävistä. Hän on aktiivinen ja energinen toimija kansainvälisissä verkostoissa ja hänellä on poikkeuksellisen hyvät edellytykset huolehtia niin Ateneumin perinteisestä roolista johtavana taidemuseona kuin aivan uusista avauksistakin", sanoo Kansallisgallerian säätiön hallituksen puheenjohtaja Timo Viherkenttä.

Museonjohtajan tehtävä täytetään viiden vuoden määräajaksi, ja Pettersson aloittaa työskentelynsä Ateneumissa lokakuussa. Siihen asti va. museonjohtajana toimii Ateneumin kokoelmaintendentti Timo Huusko.