Художественный музей АТЕНЕУМ
вт, пт 10–18 | ср, чт 10–20 | сб, вс 10–17
Справочная служба: 0294 500 401

Taidekokoelmia netissä ja näyttelyssä
24.03.2014

 

Ateneumin kolmas kerros on suljettuna maaliskuusta 2014 lähtien noin puolentoista vuoden ajan kun Ateneum-rakennuksen omistava Senaatti-kiinteistöt uudistaa rakennuksen vesikaton. Uudistuksessa rakennuksen vesikatosta tehdään paremmin tuulettuva ja kattolasi-ikkunoiden lämmöneristystä parannetaan energiataloudellisemmaksi. Hyvällä lämmöneristyksellä sekä valoullakolle lisättävällä ilmanvaihdolla on merkittävä vaikutus muun muassa sisäolosuhteisiin, jotka museorakennuksessa ovat erityisen vaativat.

Kokoelmateoksia Sinebrychoffin taidemuseossa ja verkossa

Remontin aikana Ateneumin taidekokoelman suosikkiteoksia on esillä museon pohjakerroksen kolmessa näyttelysalissa. Kokoelmateoksiin pääsee tutustumaan myös verkossa.

Google Cultural Institute -verkkopalvelussa on mukana kaikkiaan 55 Ateneumin klassikkoteosta, jotka nähdään verkossa korkearesoluutioisina valokuvina, teosesittelyillä varustettuina. Museon kokoelmanäyttelyyn voi palvelussa tehdä virtuaalikierroksen.

www.google.com/culturalinstitute/collection/ateneum-art-museum

Suomen Kansallisgallerian uudistuneesta Taidekokoelmat verkossa -palvelusta voi etsiä, hakea ja löytää tietoa ja teoskuvia Ateneumin, Kiasman ja Sinebrychoffin taidemuseon kokoelmista.

kokoelmat.fng.fi

Sinebrychoffin taidemuseossa on 27.3.-10.8. esillä Naisten matkassa -näyttely, jossa on esillä mm. Helene Schjerfbeckin, Maria Wiikin, Elin Danielson-Gambogin, Sigrid Schaumanin, Ellen Thesleffin ja monien muiden taiteilijoiden rakastetuimpia teoksia Ateneumin taidemuseon kokoelmista. Naisten matkassa kertoo naistaiteilijoiden ulkomaille suuntautuneista matkoista siellä syntyneiden teosten kautta.

Lippukassoillamme on myynnissä yhteislippu (18/16 €),jolla pääsee sekä Tove Janssonin näyttelyyn Ateneumiin että Naisten matkassa -näyttelyyn Sinebrychoffin taidemuseoon.

www.sinebrychoffintaidemuseo.fi/naisten-matkassa