Художественный музей АТЕНЕУМ
вт, пт 10–18 | ср, чт 9–20 | сб, вс 10–17
Справочная служба: 0294 500 401

Ateneumin taidemuseoon haetaan museonjohtajaa
02.03.2014

 

Kansallisgalleria on aktiivinen kulttuurilaitos ja merkittävä asiantuntijaorganisaatio. Maan suurimman taidemuseolaitoksen muodostavat Ateneumin taidemuseo, Nykytaiteen museo Kiasma ja Sinebrychoffin taidemuseo.

Ateneumin taidemuseoon haetaan
MUSEONJOHTAJAA

Museonjohtajan tehtävänä on johtaa, kehittää ja valvoa Ateneumin taidemuseon toimintaa. Hän huolehtii museolle kuuluvien tehtävien jakamisesta ja suorittamisesta. Museonjohtaja on Kansallisgallerian johtoryhmän jäsen ja hän osallistuu Kansallisgallerian toiminnan kehittämiseen.

Kelpoisuusvaatimuksena museonjohtajalla on ylempi korkeakoulututkinto, perehtyneisyys taidemuseoalaan ja käytännössä osoitettu johtamistaito. Lisäksi vaaditaan suomen kielen erinomainen suullinen ja kirjallinen taito ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen  taito. Kielitaitovaatimuksista voidaan poiketa perustellusta syystä.

Tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää taidehistorian tuntemusta kansalliskokoelman alalta. Arvostamme monipuolista työkokemusta kuvataiteen alalta, hallinnollista kokemusta, hyvää yhteistyökykyä, aktiivista asennetta museon kehittämiseen ja hyviä valmiuksia kansainväliseen yhteistyöhön.

Tehtävä täytetään 5 vuoden määräajaksi.

Lisää tietoja tehtävästä antaa pääjohtaja Risto Ruohonen, puh. 0294 500 253.

Kansallisgallerialle osoitetut kirjalliset hakemukset palkkatoivomuksineen pyydetään toimittamaan Kansallisgallerian kirjaamoon, Kaivokatu 2, 00100 Helsinki, viimeistään 21.3.2014. Hakemukset voi toimittaa myös sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo@kansallisgalleria.fi. Hakemuksia ei palauteta.

Tehtävään voidaan valita myös henkilö, joka ei ole jättänyt hakemusta.

Museonjohtajan valitsee Kansallisgallerian hallitus.