Художественный музей АТЕНЕУМ
вт, пт 10–18 | ср, чт 9–20 | сб, вс 10–17
Справочная служба: 0294 500 401

Tiedote: Katja Tukiainen toteuttaa IHMEen Ateneumissa
12.12.2013

 

IHME-nykytaidefestivaalin ja Ateneumin taidemuseon IHME Ateneumissa -yleisöäänestys päättyi marraskuun lopussa. Kaikille avoimessa kilpailussa yleisö sai valita festivaalin asiantuntijaryhmän asettamista ehdokkaista taidetyöpajan vetäjän. Huhtikuussa toteutuva työpaja on osa IHME-nykytaidefestivaalin vuoden 2014 ohjelmaa sekä Ateneumin taidemuseon 125-vuotisjuhlaa.  Yleisökilpailuun otti osaa loka-marraskuun aikana 800 kuvataiteen ystävää.

Yleisön suosikiksi nousi kuvataiteilija Katja Tukiaisen Maailma uusiksi sarjakuvissa -työpaja. Pajassa osallistujat saavat kokeilla, mitä muuttaisivat maailmassa IHME-naisena, -miehenä tai -lapsena. Katja Tukiaisen teosten sadunkaltainen kuvakieli pitää sisällään vahvoja yhteiskunnallisia teemoja. Työpajaa äänestänyt yleisö innostui sen teemasta ja tekniikasta. Äänestäjät arvostivat myös sarjakuvatyöpajan sopivuutta kaikenikäisille sekä sarjakuvan tuomista museokontekstiin muiden taiteiden kanssa tasa-arvoisena taidemuotona.

Kilpailussa valittiin sarjakuvatyöpajaa äänestäneiden joukosta myös yleisövoittaja. Kuusankoskelta kotoisin oleva Pia Talvala pääsee osallistumaan IHME-työpajaan Ateneumin taidemuseossa 5.-6.4.2014.Työpajan lisäksi hän saa palkinnoksi itselleen ja ystävälleen matkat ja yöpymisen Helsingissä hotelli Scandic Marskissa sekä Ateneumin vuosikortin kolmelle henkilölle.

IHME-päivät toteutuvat Vanhalla Ylioppilastalolla 4.-6.4.2014. IHME-nykytaidefestivaalin asiantuntijatyöryhmään kuuluvat (pj.) Kulttuurineuvos Tuula Arkio, FT Leevi Haapala, FT Hanna Johansson, Toiminnanjohtaja Paula Toppila ja kriitikko Timo Valjakka.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

IHME-nykytaidefestivaali
Toiminnanjohtaja Paula Toppila, paula.toppila@ihmefestival.fi, p. 045 124 0096
Kulttuurituottaja Kati Pelkonen, kati.pelkonen@ihmefestival.fi, p. 045 235 0080

Ateneumin taidemuseo
Tiedotuspäällikkö Marja Istala Kumpunen, mik@ateneum.fi, p. 050 555 3551

Lehdistömateriaalit ja kuvat osoitteesta:
www.ihmefestival.fi
> Medialle
Ole hyvä ja pyydä tunnus ja salasana assistentti Vappu Tainiolta, vappu.tainio@ihmefestival.fi, p. 045   632 6267

 

IHME-nykytaidefestivaali / Taidesäätiö Pro Arte
Taidesäätiö Pro Arte haluaa edistää taidetta demokraattisessa yhteiskunnassa, tärkeänä osana ihmisten elämää ja arkea. Säätiön tarkoituksena on edistää kuvataiteen asemaa ja näkyvyyttä sekä kehittää sen yleisösuhdetta ja saavutettavuutta. Säätiön toiminta on kansainvälistä ja suunnattu kaikille kulttuurista kiinnostuneille. Säätiö tuottaa vuosittaisen IHME-nykytaidefestivaalin, johon sisältyy valitun taiteilijan teos julkisessa tilassa, keskustelua ja taidekasvatushankkeita teokseen liittyen.