Художественный музей АТЕНЕУМ
вт, пт 10–18 | ср, чт 10–20 | сб, вс 10–17
Справочная служба: 0294 500 401

Lehdistötiedote: KPMG jatkaa pitkäjänteistä yhteistyötä Ateneumin kanssa
23.01.2013

 

Suomen johtava tilintarkastus-, vero- ja neuvontapalveluja tarjoava asiantuntijayritys KPMG Oy Ab on solminut Ateneumin taidemuseon kanssa sponsorointiyhteistyötä koskevan jatkosopimuksen vuosiksi 2013-15. KPMG on tällä hetkellä Ateneumin taidemuseon pitkäaikaisin yhtäjaksoinen pääyhteistyökumppani. Yhtiö on tukenut Suomen kansallisgalleriaa jo vuodesta 2003 lähtien.

Päättynyt sopimuskausi oli vuonna 2012 ennätyksellinen. Ateneumissa oli kävijöitä yli 400 000, mikä on museon uusi kävijäennätys. KPMG:n Ateneumissa järjestämissä seminaari-, sidosryhmä- ja kutsuvierastilaisuuksissa vieraili yli 1800 kävijää, mikä on yhteistyövuosista toiseksi korkein kävijämäärä KPMG:lle.

"Olemme erittäin ylpeitä siitä, että olemme edistäneet yritysten ja taiteen välistä vuorovaikutusta sekä mahdollistaneet osaltamme korkealaatuisten kotimaisten ja kansainvälisten näyttelyjen toteutumisen Suomessa. Asiakkailta ja henkilöstöltä saatu palaute Ateneum-yhteistyöstä on ollut erinomaista ja toivomme, että olemme tuoneet iloa sidosryhmillemme taiteen parissa", sanoo KPMG:n toimitusjohtaja Raija-Leena Hankonen.

"Ateneum upeana ympäristönä tapahtumille on meille kuin toinen koti Forumin lähellä. Yrityksemme ja Ateneumin arvomaailmat istuvat myös erittäin hyvin yhteen; perinteitä kunnioittava, uudelle avoin, vastuullinen, riippumaton ja yhteistyökykyinen. Koemme, että olemme toteuttaneet aitoa yhteistyötä ja haluamme kehittää sitä entisestään uudella sopimuskaudella. Yhteistyön jatkaminen oli meille erittäin luonteva ja mieluisa päätös", toteaa Hankonen.

Ateneumin museonjohtaja Maija Tanninen-Mattila pitää nyt solmittua sopimusta hienona jatkeena pitkälle yhteistyölle. ”KPMG:n tuella Ateneumilla on mahdollisuus tarjota yleisölle korkeatasoisia kotimaisia ja kansainvälisiä taide-elämyksiä. Vuosien varrella KPMG on määrätietoisesti kehittänyt ja vahvistanut sponsoriyhteistyön sisältöjä ja tuonut Ateneumiin paljon uusia yleisöjä. Olemme Ateneumissa onnekkaita siitä, että meillä on näin sitoutunut kumppani, joka on jo kymmenen vuoden ajan tukenut meitä vahvan ja monipuolisen yleisösuhteen kehittämisessä”, toteaa Tanninen-Mattila.

Alkavalla sopimuskaudella yksi vuoden 2013 Ateneumin päänäyttelyistä on Linnan aarteet, joka on avoinna yleisölle 12.4.-1.9.2013. Presidentinlinnan peruskorjauksen aikana on ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua rakennuksen kätkemiin taideaarteisiin Ateneumissa.

Lisätietoja:
KPMG Oy Ab, markkinointijohtaja Kimmo Niku, p. 020 760 3779, kimmo.niku@kpmg.fi
Ateneumin taidemuseo, yhteistyöpäällikkö Saara Suojoki, puh. 040 8412621, saara.suojoki@ateneum.fi