Художественный музей АТЕНЕУМ
вт, пт 10–18 | ср, чт 10–20 | сб, вс 10–17
Справочная служба: 0294 500 401

Lehdistötiedote: Ateneum mukaan Google Art Projectiin
17.12.2012

 

Ateneumin taidemuseo tuo kokoelmiaan verkkoon osana Google Art Projectia, jossa ovat mukana mm. Amsterdamin Van Gogh -museo, Versailles’n palatsi, Lontoon National Gallery ja New Yorkin MoMA.

Google Art on globaali digitaalinen museo, joka tuo maailman taideaarteita kaikkien ulottuville - kävijät voivat vaeltaa museoissa ympäri maailman ja tarkastella teoksia yksityiskohtaisesti. Googlen yhteistyökumppaneina projektissa on yli 180 maineikasta taidelaitosta 40 maasta, ja palvelussa voi tutustua yli 35.000 taideteokseen.

Ateneumin sisätilojen ja kokoelmanäyttelyn salien kuvaukset alkoivat viikonloppuna. Yleisölle kuvat julkaistaan tulevan vuoden aikana. Ateneumin kokoelmassa olevista teoksista museon asiantuntijat ovat valinneet nettigalleriassa esiteltäväksi kansainvälistä taidetta, Suomen luontoa ja talvea kuvaavia teoksia, Kalevala-aiheisia maalauksia sekä naistaiteilijoiden töitä.

”Näkökulmamme on nimenomaan taidekasvatuksellinen: Google Art Project on erinomainen tapa tuoda kuvataidetta niiden ulottuville, jotka syystä tai toisesta eivät pääse vierailemaan museoissa teosten äärellä. Ateneum on Suomen kansallisgalleria ja tärkeä perustehtävämme on tehdä taidekokoelmaamme tunnetuksi ja saavutettavaksi myös muualla kuin oman museon tiloissa”, sanoo Ateneumin museonjohtaja Maija Tanninen-Mattila.

”Google Art juontaa juurensa Googlen perusfilosofiaan - tuoda maailmassa oleva tieto kaikkien haettavaksi ja saavutettavaksi. Suomalainen yhteiskunta ja identiteetti ovat vahvasti sidoksissa kulttuuriperintöömme. Taideteosten digitointi on erinomainen esimerkki siitä, kuinka internet voi tarjota uusia mahdollisuuksia taiteen kuluttamiseen ja saada taiteen tavoittamaan enemmän ihmisiä”, sanoo Anni Ronkainen, Google Finlandin maajohtaja.

Projekti lanseerattiin vuonna 2011, minkä jälkeen yli 20 miljoonaa ihmistä on vieraillut sivustolla ja luonut yli 300.000 henkilökohtaista galleriaa. Jotta kokemus olisi mahdollisimman todentuntuinen, kävijät voivat myös kulkea museoissa virtuaalisen Street View -kierroksen avulla.

Lisätietoja:
Ateneumin taidemuseo, tiedotuspäällikkö Marja Istala Kumpunen, p. 050 555 3551, mik@ateneum.fi
Vaikutustoimisto Freud, Timo Nurmi, p. 050 349 3597, timo.nurmi@freud.fi

www.googleartproject.com