Художественный музей АТЕНЕУМ
вт, пт 10–18 | ср, чт 10–20 | сб, вс 10–17
Справочная служба: 0294 500 401

Jean-Charles Cazin

 

Jean-Charles Cazinin (1841–1901) nuoruuden ajan maisemissa on 1860-luvun Barbizonin koulukunnan pehmeää intiimisyyttä ja tunnelmaa, jossa maiseman kuvaaminen sen itsensä vuoksi oli jo syrjäyttänyt klassiset ihanteet. Myöhemmin hänen kylämaisemiensa vangitseva iltahämärä innoitti monia symbolistitaiteilijoita.

Cazin syntyi Samerissa Pas-de-Calais’n seudulla Pohjois-Ranskassa ja opiskeli Pariisin École Gratuite de Dessinissä Horace Lecoq de Boisbaudranin johdolla. Boisbaudranin menetelmä, joka painotti havainnon voimistamista muistista maalaamalla, teki häneen suuren vaikutuksen. Cazinin varhaisiin teoksiin vaikutti Barbizonin koulukunta, mutta 1880-luvun alkupuolella Pierre Puvis de Chavannes ja tämän seinämaalaukset innoittivat häntä käyttämään pehmeän sävyisiä värejä ja vaaleaa palettia. Hän teki useita suurikokoisia figuurisommitelmia, joissa esiintyi Raamatun hahmoja taustamaisemanaan Pas-de-Calais.

Pian Cazin kuitenkin palasi puhtaan maisemamaalauksen pariin ja maalasi tunnelmallisia kuutamomaisemia Equihenin alueelta, josta hän oli vuokrannut kesäasunnon. Hänet tunnettiin erityisesti autioista kyläteistä ja aukioista, joita usein valaisi vain yksi ainoa valonlähde.