Художественный музей АТЕНЕУМ
вт, пт 10–18 | ср, чт 10–20 | сб, вс 10–17
Справочная служба: 0294 500 401

Helene Schjerfbeck julkaisut

 

Helene Schjerfbeck 150 vuotta

Näyttelyn yhteydessä ilmestyy mahdollisimman kattava luettelo (ns. catalogue raisonné) Schjerfbeckin teoksista. Useat tutkijat tuovat julkaisussa esiin kiinnostavia näkökulmia taiteilijasta ja hänen tuotannostaan. Teosluettelossa on kolme neljäsosaa Schjerfbeckin kokonaistuotannosta - kaikkiaan 750 teoksen tiedot ja kuvat. Suomen-, ruotsin- ja englanninkielisen julkaisun on yhdessä Leena Ahtola-Moorhousen kanssa toimittanut taidehistorioitsija Anu Utriainen.

Kirjan hinta on 47,50€ ja sitä myydään Ateneumissa ja Valtion taidemuseon nettikaupassa.

Rikas elämä - Helene Schjerfbeck 1862-1946

Ateneum on julkaissut Helene Schjerfbeckin elämäkerran suomenkielisenä e-kirjana. Sähköiseen julkaisuun voi tutustua museossa Ateneum Shopissa (1. sali, 1 krs.). Julkaisu tilataan Elisa Kirja -palvelusta (hinta 9,90 €). E-kirjaa voi lukea tabletilla, älypuhelimella, lukulaitteella tai tietokoneella. 55 sivua, yli 60 kuvaa, teksti: Anja Olavinen.

Tilausosoite: www.elisa.fi/kirja

 

NÄYTTELYSALEISSA ESITETTÄVÄT FILMIT

Den unga Schjerfbeck

Helene Schjerfbeck vietti 10 vuotta Euroopassa. Näiden vuosien aikana hän vaikuttui ajan hengestä ja sen taiteellisista suuntauksista. Den unga Schjerfbeck -elokuva kertoo taiteilijan kasvuvuosista modernismin uranuurtajaksi 1880-luvulla. Dokumentti on kuvattu Ranskassa ja Englannissa. Ohjaus Charlotte Airas, kuvaus Timo Peltonen, leikkaus Kimmo Kohtamäki,
 tuotanto: Making Movies, Kaarle Aho; kesto: 58 min.


Valoa ja varjoa - Helene Schjerfbeckin elämä

Valoa ja varjoa -elokuva kertoo rakastetun taiteilijan tarinan. Helene Schjerfbeckin pitkän ja tuotteliaan taiteilijanuran kiintopisteitä olivat työn ilo ja halu keskittyä aina olennaiseen. Ohjaus Yehia Eweis, käsikirjoitus Anja Olavinen, editointi Yehia Eweis ja Niko Soveri, musiikki Janne Lastumäki. Lukijat Jonna Järnefelt ja Antti Virmavirta. Tuotanto: Ateneum, Anja Olavinen; kesto: 19 min.