Художественный музей АТЕНЕУМ
вт, пт 10–18 | ср, чт 10–20 | сб, вс 10–17
Справочная служба: 0294 500 401

Lasten kanssa

 

Ateneumiin on vapaa sisäänpääsy alle 18-vuotiaille, tervetuloa!

Yhdessä Ateneumissa – etsi ja löydä taideaarteet!
Yhdessä Ateneumissa -tehtäväkokonaisuus houkuttelee yhteiselle tutkimusretkelle taidemuseoon. Taiteentutkijan suurennuslasissa näkyvät kiinnostavat yksityiskohdat johdattelevat tutustumaan Ateneumin kokoelmien teoksiin etsimisen ja löytämisen ilon sekä yhteisen tarkastelun ja keskustelun kautta. Voitte tulostaa aineiston kotona tai koulussa, tai pyytää valmiin tehtäväpaperin Ateneumin kassoilta tai neuvonnasta. Löytöretki soveltuu kaikenikäisille kaveruksille, aikuisille ja lapsille noin neljän vuoden iästä alkaen.
Yhdessä Ateneumissa (PDF 394kt)

Avain lasten Ateneumiin
Tämä Ateneum-opas on tehty lapsille ja heidän seurassaan kulkeville aikuisille. Olemme valinneet oppaaseen muutamia Ateneumin suosituimpia taideteoksia. Jokaisesta teoksesta on kirjoitettu lyhyt opastus, jonka avulla aikuisen on helppo kertoa lapsille Ateneumin teoksista. Tarjolla on tietoa teoksista ja niiden tekijöistä sekä kysymyksiä, jotka aktivoivat ja kannustavat lapsia itse syventymään taiteeseen.
Siirry Avain lasten Ateneumiin -oppaaseen.

Uusia näkökulmia työpajakursseilta
Ateneumin työpajassa järjestetään erilaisia kursseja kaikenikäisille museokävijöille. Katsomisen, keskustelun ja tekemisen kautta pajatoimintaan osallistuvat saavat uusia näkökulmia museossa esillä olevaan taiteeseen. Työpajat sisältyvät pääsääntoisesti museolipun hintaan. Tutustu työpajan ohjelmaan.

Opastukset
Ateneumissa  järjestetään säännöllisesti  pääsymaksun hintaan sisältyviä yleisöopastuksia.
Lisäksi on mahdollista tilata omalle ryhmälle teemaopastuksia, esim. 0-3-vuotiaille suunnattu Vauvan kanssa -opastus, joka etenee perheen pienimpien tahtiin. Lue lisää teemaopastuksista.