Художественный музей АТЕНЕУМ
вт, пт 10–18 | ср, чт 10–20 | сб, вс 10–17
Справочная служба: 0294 500 401

Lehdistötiedote: Ateneum-rakennuksen vesikaton uudistustyöt käynnistyvät
28.03.2014

 

Senaatti-kiinteistöt aloittaa Ateneum-rakennuksen vesikaton uudistamisen maaliskuussa 2014 rakennuksesta laaditun pitkäntähtäimen korjaussuunnitelman mukaisesti. 1880-luvulla valmistuneen Ateneumin viimeisin laaja peruskorjaus on tehty 1980-luvulla.

Uudistuksessa Ateneum-rakennuksen vesikatosta tehdään paremmin tuulettuva ja kattolasi-ikkunoiden lämmöneristystä parannetaan energiataloudellisemmaksi. Hyvällä lämmöneristyksellä sekä valoullakolle lisättävällä ilmanvaihdolla on merkittävä vaikutus muun muassa sisäolosuhteisiin, jotka museorakennuksessa ovat erityisen vaativat.  

Aikataulu ja töiden eteneminen on suunniteltu siten, että uudistustyöllä olisi mahdollisimman vähän vaikutusta taidemuseon toimintaan.  Aikataulun mukaan työ valmistuu syyskuussa 2015.  Taidemuseon kolmas kerros on remontin aikana poissa näyttelykäytöstä, mutta näyttelytilat rakennuksen pohjakerroksessa ja toisessa kerroksessa sekä pohjakerroksen asiakaspalvelutilat, kahvila ja museokauppa toimivat normaalisti. Remontilla ei ole vaikutuksia yleisön kulkureitteihin. Ateneumin kolmannessa ja neljännessä kerroksessa sijaitsevia työpisteitä on siirretty väistötiloihin Mikonkadulle remontin ajaksi.

Uudistustöistä ja niiden kustannuksista vastaa kiinteistöjen omistajana Senaatti-kiinteistöt. Uudistusten suunnittelu on tehty tiiviissä yhteistyössä Museoviraston asiantuntijoiden kanssa.

Pääurakoitsijana toimii Rakennus Oy Paanurakenne.

 

Lisätietoja:
Senaatti-kiinteistöt: aluejohtaja Petri Turku, p. 0205 811 760, petri.turku@senaatti.fi
Ateneumin taidemuseo: viestintäpäällikkö Marja Istala Kumpunen,  p. 050 555 3551, mik@ateneum.fi

Senaatti-kiinteistöt on maanlaajuisesti toimiva liikelaitos, joka valtion sisäisenä työympäristö- ja toimitila-asiantuntijana tuottaa ja tarjoaa tiloja ja niihin liittyviä palveluja valtionhallinnolle. Toimintamme perustuu yhteiskuntavastuulliseen liiketoimintaan, hyvään palveluun, pitkäaikaisiin asiakkuuksiin ja kumppanuuteen. Senaatti-kiinteistöjen hallinnassa on merkittävä määrä kulttuurihistoriallisesti ja rakennustaiteellisesti arvokasta kiinteistöomaisuutta, mm. Valtion taidemuseon kiinteistöt. Senaatti-kiinteistöt huolehtii hallinnassaan olevien kiinteistöjensä arvon säilymisestä yhteiskuntavastuullisesti ja kestävän kehityksen periaatteita noudattaen. Tuomme tilalle ratkaisut.