Opastukset

Opastuksilla taiteesta enemmän irti: taustoja, lisätietoja, mahdollisuus kysyä!

Tilattavilla opastuksilla ja näyttelyesittelyillä voitte tutustua kokoelmiin tai vaihtuviin erikoisnäyttelyihin omassa seurueessanne. Oppaat kertovat ja keskustelevat kuvataiteesta ryhmien toiveiden ja tarpeiden mukaan.

Opastuskierroksella kierretään oppaan kanssa näyttelysaleissa muun yleisön joukossa. Opas kertoo valittujen teosten kautta syventäviä tietoja näyttelystä. Jos haluatte kuulla opastuksen teosten äärellä, on opastuskierros valintanne.

Näyttelyesittelyssä istutte mukavasti Ateneum-salin rauhassa, jossa opas pitää luennon näyttelyn sisällöstä ja taustoista. Esittelyyn sisältyy kuvaesitys. Esittelyn jälkeen voitte tutustua näyttelyyn omaan tahtiinne. Jos arvostatte rauhallista ja keskittynyttä hetkeä paneutua näyttelyn taustoihin katsomossa istuen, on näyttelyesittely valintanne.

Muistattehan, että ryhmien itsenäinen opastaminen näyttelytiloissamme ei ole sallittua; Ateneumissa saavat opastaa ainoastaan museon valtuuttamat ja kouluttamat oppaat. Poikkeuksena tähän ovat koululaisryhmät, jotka tulevat näyttelyyn opettajansa johdolla.

Uudet koululaisopastukset 18.3.2016 alkaen!

Olemme uusineet koulujen opastuksia kokoelmanäyttelyymme. Yhteistyössä opettajien, oppaiden ja taidekasvattajien kanssa on käsikirjoitettu kuusi opastustuotetta, joista yksi on Suomen taiteen tarinan perusopastus ja viisi muuten teemoitettuja. Opas sopeuttaa opastuksen sisällön ja teosvalinnat kunkin ryhmän mukaan, joten teemaopastukset sopivat myös kaikille aikuisryhmille sekä päiväkoti-ikäisille.
Tutustu teemaopastusten sisältöihin
Lue lisää museo-opastusten oppimistavoitteista sekä yhteyksistä perusopetuksen opetussuunnitelmaan.

Ehdotamme kouluille ja muillekin museoon tuleville ryhmille ennakkolämmittelyä, museon nettisivuihin tutustumista, keskusteluita tai pienten harjoitteiden tekemistä sekä ennen museokäyntiä että sen jälkeen. Vinkkejä löytyy Museokäynnin etkot ja jatkot -aineistostamme!

Yleisöopastukset

Yleisöopastukset toteutetaan pääsääntöisesti museon auditoriossa näyttelyesittelyinä näyttelysalien ruuhkautumisen välttämiseksi. Ei ennakkoilmoittautumista.

  • Suomeksi: opastus torstaisin klo 18 ja sunnuntaisin klo 13
  • Ruotsiksi: opastus joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina klo 14
  • Englanniksi: opastus parillisen viikon sunnuntaina klo 12
  • Venäjäksi: opastus joka kuukauden toisena sunnuntaina klo 14

Yleisöopastuksia ei ole tarkoitettu ryhmille. Ryhmät voivat tilata oman opastuksen tai näyttelyesittelyn Kansallisgallerian opasvarauksesta.

Opasvaraukset

Opasvaraukset numerosta 0294 500 500
(ma–pe klo 9–15)

Voit myös lähettää opastustiedustelulomakkeen.

Kesäkauden 2016 hinnat

Ryhmät (15+ henkilöä):
opastus ja pääsymaksu alkaen 16 € /henkilö

Pienryhmät (alle 15 henkilöä):
opastus alkaen 75 € /ryhmä
+ sisäänpääsyt 13 e /henkilö (S-Etukortilla 12 e /henkilö, alennusryhmille 11 e /henkilö)

Ääniopas Ateneumin kokoelmiin

Voit kuunnella Ateneumin kokoelmateosten esittelyjä kokoelmat.fng.fi -sivustolla.

Viittomakieliset teosesittelyt

Viittomakielinen opas esittelee viisi Ateneumin kokoelmien merkkiteosta.

Ateneumin aarteita

Ateneumin aarteita on tuotettu yhteistyössä Näkövammaisten kirjasto Celian kanssa.

Avoinna

ti, pe 10-18
ke, to 10-20
la, su 10-17
ma suljettu

Lipunmyynti päättyy puoli tuntia ennen museon sulkeutumista.

POIKKEAVAT AUKIOLOAJAT

Pääsymaksut

10.5.-27.10.2016
13 € Aikuiset
12 € S-etukortti
11 € Alennusryhmät
0 € Alle 18-vuotiaat

Ateneumissa voi maksaa käteisellä ja pankki-/luottokortilla (Visa, Visa Electron, Mastercard, Mastercard Maestro, American Express, Diners Club). Lisäksi sisäänpääsylipun voi maksaa Smartumin kulttuurisetelillä, Luottokunnan Virikesetelillä tai TyKy-Kuntosetelillä.

Alennettu hinta koskee opiskelijoita, eläkeläisiä, siviilipalvelus- ja varusmiehiä/-naisia, opettajia, kuvataiteilijoita ja työttömiä sekä vähintään kymmenen hengen ryhmiä. Ryhmähinta ovat voimassa, mikäli koko ryhmä maksetaan yhdellä kertaa.

0€ sota- ja rintamaveteraanit, lotat, sotainvalidit, terapiaryhmät, avustajat, ICOM-kortin haltijat ja Ateneumin ystävät ry:n jäsenet. Maksuton sisäänpääsy myös Helsinki-kortilla ja Museokortilla.

Lipunmyynti päättyy puoli tuntia ennen museon sulkeutumista.

Osta e-lippu
Yhteystiedot

Kaivokatu 2, 00100 Helsinki 0294 500 401 ainfo@ateneum.fi

Saavutettavuus

Esteetön sisäänkäynti museoon Ateneuminkujan puolelta.

Saavutettavuus
Opasvaraukset

ma-pe 9-15 0294 500 500

Lähetä varaustiedustelu
Museokauppa

Museon sisäpihan kaupasta löydät runsaan valikoiman Ateneumin julkaisuja ja näyttelyiden oheistuotteita. Kauppa on avoinna museon aukioloaikoina.
Kaupan puhelinnumero on 040 648 6615.
Nettikauppa palvelee myös museon ollessa suljettu.

Siirry nettikauppaan
Ravintola Tablo

Ravintola on avoinna museon aukioloaikoina, tarjoilu päättyy puoli tuntia ennen sulkemista. Keittiö avoinna arkisin kello 11-15 ja viikonloppuisin 11-16.

Tablon nettisivut