Ateneum-taidemenut

Amedeo Modigliani 28.10.2016–5.2.2017

Taidemenut ovat Ateneumin taidemuseon ja HOK-Elannon ravintoloiden tarjoama kokonaisvaltainen maku- ja kulttuurielämys. Taidemenu sisältää runsaan menun ravintolassa sekä pääsylipun Ateneumiin.

Jokaisella ravintolalla on oma uniikki Taidemenunsa, jossa sointuu herkullisten makujen sinfonia. Inspiraationsa menut ovat saaneet Ateneumin vaikuttavasta Amedeo Modigliani -näyttelystä. Voit nauttia menun joko ennen taidenäyttelyä tai näyttelyn jälkeen.

Pääsylipun Ateneumiin saat seuraavista ravintoloista: BBQ House, Belge, Bravuria, Casa Largo, La Famiglia, Kaarna, Kappeli, Raffaello ja Salve.

Tervetuloa nauttimaan taiteesta kaikilla aisteilla!

Lisätietoa taidemenuista www.taidemenu.fi

BBQ HOUSE:
BBQ House on eteläamerikkalaistyylinen pihviravintola, joka tarjoaa parhaista kotimaisista ja ulkomaisista raaka-aineista valmistettuja makunautintoja upeassa miljöössä. BBQ House sijaitsee Helsingin keskustassa, Kampin kauppakeskuksessa.

Siirry ravintolan sivuille

BELGE:
Belgeen on helppo tulla rentoutumaan, syömään, juomaan ja tapaamaan ystäviä – nauttimaan elämästä. Belgen bistrossa tarjoillaan mutkatonta syötävää reiluina annoksina. Bistrossa ruokaileekin monenlaista hyvän ruoan ystävää – toimittajasta pankkiiriin ja turistista näyttelijään.

Siirry ravintolan sivuille

BRAVURIA:
Bravuria on kuin moderni italialainen tori, jossa erilaiset ihmiset, hyvä ruoka, juoma ja elämä kohtaavat rennon sattumanvaraisesti.Bravurian oma pasta on koko toiminnan ydin ja suuri ylpeyden aihe. Perinteiseen tapaan pastakoneella munista ja jauhoista tehtävä pasta valmistetaan aina alusta asti itse paikan päällä.

Siirry ravintolan sivuille

CASA LARGO:
Casa Largo tuo espanjalaisen välittömän ja rennon tunnelman keskelle Helsingin keskustan vilinää. Ravintola tarjoaa espanjalaisia makuja niin kiireisille pistäytyjille kuin pidemmän kaavan mukaan viihtyville vierailijoille.

Siirry ravintolan sivuille

LA FAMIGLIA KESKUSKATU:
Perheet, ystävät, työporukat… kaikenikäiset ystävämme! Tervetuloa nauttimaan reiluista amerikanitalialaisista annoksista kodikkaaseen La Famigliaan. Ruudulliset pöytäliinat ja perhepotretit ovat tuttuja elokuvista ja New Yorkin Little Italy -kaupunginosasta.

Siirry ravintolan sivuille

KAARNA BAARI & KEITTIÖ:
Kaarnan ruokalistalta löydät perinteiset ja rennolla otteella tehdyt annokset, joissa on hyödynnetty kotimaisia raaka-aineita. Palanpainikkeeksi maistuvat kotimaisten ja pohjoismaisten pienpanimoiden oluet ja virvoitusjuomat.

Siirry ravintolan sivuille

KAPPELI:
Kappeli on tarjonnut perinteitä ja tarinoita jo vuodesta 1867. Uniikki miljöö ja näkymät Esplanadin puistoon sekä Kauppatorille luovat ainutlaatuiset puitteet lounaille ja illallisille.

Siirry ravintolan sivuille

RAFFAELLO:
Lokakuun seitsemäntenä päivänä vuonna 1992 avattiin Helsingin ensimmäinen välimerentyylinen ravintola, Raffaello. Ruoka on runsasta ja maistuvaa, unohtamatta siihen sopivia viinejä.

Siirry ravintolan sivuille

SALVE:
Salve on tarjoillut rehellistä merimiesmenoa jo yli 110 vuoden ajan, mikä näkyy edelleen ruoissa, juomissa, asenteessa ja sisustuksessa. Salve on todellinen ”pakko nähdä” -ravintola, jos Kampin ja Hietalahden merihenkinen historia ja aito suomalainen ruokakulttuuri kiinnostavat.

Siirry ravintolan sivuille

Tiedotteet

Kansallisgalleria avaa Toipilaan ja Kasken teoskuvat vapaaseen käyttöön

Suomen tunnetuimpiin taideteoksiin kuuluvat Helene Schjerfbeckin Toipilas (1888) ja Eero Järnefeltin Raatajat rahanalaiset / Kaski (1893) lähtevät Ateneumin taidemuseosta kiertueelle suomalaisiin taidemuseoihin: Toipilas 14. helmikuuta ja Kaski 2. toukokuuta. Samassa yhteydessä Kansallisgalleria avaa molempien maalausten teoskuvat vapaaseen käyttöön, jolloin niitä voi käyttää lupaa pyytämättä.…

Lue lisää
Instagramissa

Tilaa Ateneumin blogit

Lisää alla olevaan laatikkoon sähköpostiosoitteesi ja saat Ateneumin kuukausittaisen Kuukauden vieraan ja Museonjohtajan blogin suoraan sähköpostiisi.

Aukioloajat

ti, pe 10–18
ke, to 10–20
la, su 10–17
ma suljettu

Lipunmyynti päättyy puoli tuntia ennen museon sulkemisaikaa.

POIKKEAVAT AUKIOLOAJAT

Pääsymaksut

Normaali pääsymaksu 15 €
Alennettu pääsymaksu 13 €
Alle 18-vuotiaat maksutta
S-Etukortilla 14 €

Lipunmyynti päättyy puoli tuntia ennen museon sulkemisaikaa.

Alennukset ja maksutavat
Yhteystiedot

Kaivokatu 2, 00100 Helsinki 0294 500 401 ainfo@ateneum.fi

Saavutettavuus

Liikkumisesteetön sisäänkäynti museoon Ateneuminkujalta.

Lue lisää saavutettavuudesta
Opasvaraukset

(ma-pe 9-15) 0294 500 500

Opastustiedustelu
Museokauppa

Ateneumin museokauppa sijaitsee sisäpihalla ja palvelee museon aukioloaikoina.
Kaupan puhelinnumero 0294 500 434.

Kansallisgallerian verkkokauppa
ATENEUM BISTRO

Ateneum Bistro tarjoaa klassista suomalaista bistroruokaa modernilla twistillä. Lounasta on tarjolla tiistaista perjantaihin klo 11-14. Lisäksi tarjolla on kahvilatuotteita.

Lisää Ateneum Bistrosta