Tänään: avoinna 10–17 | Alice Neel

Ateneum-taidemenut

Ateneum-taidemenut

Taidemenut ovat Ateneumin taidemuseon ja HOK-Elannon ravintoloiden tarjoama kokonaisvaltainen maku- ja kulttuurielämys. Taidemenu sisältää runsaan menun ravintolassa sekä pääsylipun Ateneumiin.

Jokaisella ravintolalla on oma uniikki Taidemenunsa, jossa sointuu herkullisten makujen sinfonia. Inspiraationsa menut ovat saaneet Ateneumin vaikuttavasta Suomen taiteen tarina -kokoelmanäyttelystä. Voit nauttia menun joko ennen taidenäyttelyä tai näyttelyn jälkeen.

Pääsylipun Ateneumiin saat seuraavista ravintoloista: Belge, Casa Largo, Kaarna, Salve ja Vltava.

Tervetuloa nauttimaan taiteesta kaikilla aisteilla!

Lisätietoa taidemenuista www.taidemenu.fi

belge

BELGE:
Belgeen on helppo tulla rentoutumaan, syömään, juomaan ja tapaamaan ystäviä – nauttimaan elämästä. Belgen bistrossa tarjoillaan mutkatonta syötävää reiluina annoksina. Bistrossa ruokaileekin monenlaista hyvän ruoan ystävää – toimittajasta pankkiiriin ja turistista näyttelijään.

Siirry ravintolan sivuille

CasaLargo

CASA LARGO:
Casa Largo tuo espanjalaisen välittömän ja rennon tunnelman keskelle Helsingin keskustan vilinää. Ravintola tarjoaa espanjalaisia makuja niin kiireisille pistäytyjille kuin pidemmän kaavan mukaan viihtyville vierailijoille.

Siirry ravintolan sivuille

kaarna

KAARNA BAARI & KEITTIÖ:
Kaarnan ruokalistalta löydät perinteiset ja rennolla otteella tehdyt annokset, joissa on hyödynnetty kotimaisia raaka-aineita. Palanpainikkeeksi maistuvat kotimaisten ja pohjoismaisten pienpanimoiden oluet ja virvoitusjuomat.

Siirry ravintolan sivuille

salve

SALVE:
Salve on tarjoillut rehellistä merimiesmenoa jo yli 110 vuoden ajan, mikä näkyy edelleen ruoissa, juomissa, asenteessa ja sisustuksessa. Salve on todellinen ”pakko nähdä” -ravintola, jos Kampin ja Hietalahden merihenkinen historia ja aito suomalainen ruokakulttuuri kiinnostavat.

Siirry ravintolan sivuille

Vltava

VLTAVA:
Vltava on suurenmoinen tsekkiläinen ravintola Elielinaukiolla Helsingin sydämessä. Yli 100-vuotiaan jugendrakennuksen neljä kerrosta tarjoavat tunnelmallisen ympäristön tutustumisille, tapaamisille ja seurustelulle erinomaisten ruokien ja maailman parhaiden oluiden siivittämänä.

Siirry ravintolan sivuille

Blogi

Susanna Pettersson: Suurkävijäkohteista, käyntikokemuksesta ja hieman Brexit-ahdistuksesta

”Haluammeko tavoitella enemmän kävijöitä, samaa määrää kävijöitä, jotka kuluttavat suhteessa nykyistä enemmän – vai keskitymmekö kävijäkokemuksen laatuun”, kysyi Bernard Donoghue Lontoossa pitämässään puheessa. Donoghue johtaa ALVAa (Association of Leading Visitor Attractions). Sen piiriin kuuluvissa kohteissa vierailee vuosittain 119 miljoonaa kävijää. ALVA seuraa 230 suurkävijäkohteeksi…

Lue lisää
Instagramissa

Aukioloajat

ti, pe 10–18
ke, to 10–20
la, su 10–17
ma suljettu

Lipunmyynti päättyy puoli tuntia ennen museon sulkemisaikaa.

POIKKEAVAT AUKIOLOAJAT

Pääsymaksut

10.5.-27.10.2016
Normaali pääsymaksu 13 €
Alennettu pääsymaksu 11 €
Alle 18-vuotiaat maksutta
S-Etukortilla 12 €

Ateneumissa voi maksaa käteisellä ja pankki-/luottokortilla (Visa, Visa Electron, Mastercard, Mastercard Maestro, American Express, Diners Club). Lisäksi sisäänpääsylipun voi maksaa Smartumin kulttuurisetelillä, Luottokunnan Virikesetelillä tai TyKy-Kuntosetelillä.

Alennettu hinta koskee opiskelijoita, eläkeläisiä, siviilipalvelus- ja varusmiehiä/-naisia, opettajia, kuvataiteilijoita ja työttömiä sekä vähintään kymmenen hengen ryhmiä. Ryhmähinta ovat voimassa, mikäli koko ryhmä maksetaan yhdellä kertaa.

Maksuton sisäänpääsy koskee myös sota- ja rintamaveteraaneja, lottia, sotainvalideja, terapiaryhmiä, avustajia ja ICOM-kortin haltijoita sekä Ateneumin ystävät ry:n jäseniä. Maksuton sisäänpääsy myös Helsinki-kortilla ja Museokortilla.

Lipunmyynti päättyy puoli tuntia ennen museon sulkemisaikaa.

Osta lippu
Yhteystiedot

Kaivokatu 2, 00100 Helsinki 0294 500 401 ainfo@ateneum.fi

Saavutettavuus

Liikkumisesteetön sisäänkäynti museoon Ateneuminkujalta.

Lue lisää saavutettavuudesta
Opasvaraukset

(ma-pe 9-15) 0294 500 500

Opastustiedustelu
Museokauppa

Ateneumin museokauppa sijaitsee sisäpihalla ja palvelee museon aukioloaikoina.
Kaupan puhelinnumero 040 648 6615.

Kansallisgallerian verkkokauppa
Tablo Ateneum

Ravintola Tablo Ateneum museon pohjakerroksessa tarjoaa tuoreista raaka-aineista oikeaoppisesti valmistettuja ruokaklassikkoja ympäri maailman.
Myynti päättyy puoli tuntia ennen museon sulkemisaikaa.

Katso lounasmenu Tablon sivuilta