ti, pe 10-18 | ke, to 10-20 | la, su 10-17
Neuvonta: 0294 500 401
Vaihde: 0294 500 200
Opasvaraukset: 0294 500 500 (ma-pe 9-15)
 

Jäsenkirje 3 / 2013
13.06.2013

 

PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS

Hyvä Ateneumin ystävä,

Tervehdin lämpimästi jokaista ystävää näin toisen hallituksen puheenjohtajakauteni alussa.

Ateneumilla on jo melkein 2400 ystävää eli yhdistyksemme jäsenmäärä on viime aikoina ollut voimakkaassa kasvussa. Näinä aikoina museoiden ystäväyhdistysten jäsenmäärän positiivinen kehitys ei ole mikään itsestäänselvyys. Siksi Ateneumin ystävien jäsenmäärän kasvu on suuri ilo ja mahdollisuus. Elinvoimainen ja kasvava jäsenistö on yhdistyksemme toiminnan kehittymisen perusedellytys.

Tehokkain markkinointikeino jäsenhankinnassa on selkeästi nykyjäsenen suositus. Suurkiitos jokaiselle teistä, joka on ystäviään ja tuttaviaan tuonut mukaan toimintaamme. Muistutan myös, että edelleen kannattaa liittyä jäseneksi: vuoden 2013 jäsenedut ovat voimassa vuoden 2014 maaliskuulle saakka. Linnan aarteet loistavat Ateneumissa koko kesän ja syksy tuo tullessaan Tuusulanjärven tunnelmat ja tarinat.

Vuoden 2012 lopussa tehty yhdistyksemme sääntöuudistus oli mittava ja kauaskantoinen projekti, jonka onnistumisesta haluan vielä lausua kiitokseni koko jäsenistölle. Yhdistyksemme päätarkoituksena on edelleen sekä Ateneumin toiminnan tukeminen että jäsenistömme kuvataidetuntemuksen kehittäminen.  Uudet säännöt mahdollistavat kuitenkin yhdistyksen toiminnan monipuolisen kehittämisen sekä tarjoavat yhdistykselle uusia varainkeruumuotoja.  Erityiskiitokset projektin läpiviemisestä menevät sekä toiminnanjohtaja Pasi Järviselle että hallituksen jäsen Riitta-Leena Pauniolle, jolta saimme tärkeää juridista apua ja tukea.

Kevään vuosikokouksessa ilahdutti osallistujien suuri määrä ja aktiivinen keskustelu. Yhdistyksen hallituksesta pyysi eroa museonjohtaja Selma Green, joka asuu nykyään Vaasassa ja johtaa siellä Kuntsin modernin taiteen museota ja Tikanojan taidekotia. Koko yhdistyksemme puolesta haluan kiittää Selmaa niin hänen puheenjohtajakaudestaan (2010–2011) kuin hallitustyöskentelystään yhdistyksemme hyväksi. Uutena hallituksen jäsenenä aloitti Juhani Lemmetti, joka tunnetaan niin huonekalukauppa Aeron perustajana, nykyisenä Artekin kehitysjohtajana sekä intohimoisena taiteen ystävänä. Toivotan Juhanin lämpimästi tervetulleeksi hallitukseemme.

Iloisin ja innostunein mielin valmistaudumme yhdistyksen hallituksessa lokakuussa alkavaan Ateneumin 125-vuotisjuhlavuoteen. Siihen liittyvistä ystävien tilaisuuksista ja muista tapahtumista kerromme tarkemmin tulevissa uutiskirjeissämme. Perjantai 18. lokakuuta kannattaa kuitenkin jo nyt merkitä kalenteriin – silloin on juhlan aika. Aloitamme juhlavuoden ainutlaatuisissa tunnelmissa ystävien juhlaillallisilla, jotka järjestetään Ateneumissa. Lisätietoja tästä seuraa elokuussa.

Valtion taidemuseon (Ateneum, Kiasma ja Sinebrychoffin taidemuseo) säätiöittäminen tapahtuu tammikuussa 2014. Toivon uudelle säätiölle menestystä ja rohkeutta uljaiden museoidensa toiminnan aktiivisessa kehittämisessä. Ystäväyhdistykset jatkavat kukin omaa, itsenäistä toimintaansa. Uskon säätiöittämisen kuitenkin lisäävän yhteistyömahdollisuuksiamme niin Kiasman kuin Sinebrychoffin ystävien kanssa.

Suloinen suomalainen suvi on kauneimmillaan. Toivotan niin omasta kuin koko ystäväyhdistyksemme hallituksen puolesta riemukasta kesää teille jokaiselle!

Johanna Piisi
hallituksen puheenjohtaja

 

JÄSENOHJELMA

La 7.9. Retki Suvirannan ja Halosenniemen taiteilijakoteihin sekä Järvenpään taidemuseoon
Syyskuun taideretki liittyy jälleen Ateneumissa lokakuussa avautuvaan Tuusulanjärven taiteilijayhteisö -näyttelyyn. Tällä kertaa tutustumme Tuusulanjärven taiteilijakodeista Suvirantaan ja Halosenniemeen sekä Järvenpään taidemuseon Pehmeästi – Eero Järnefelt 150-v. -näyttelyyn.
Lähdemme Helsingistä kahdella bussilla, ensimmäinen ryhmä klo 9.30 ja toinen klo 11.00. Ensin tutustumme oppaan johdolla Suvirantaan, josta jatkamme Järvenpään taidemuseoon opastetulle kierrokselle Järnefeltin grafiikkaa esitteleväänjuhlanäyttelyyn.
Museon jälkeen suuntaamme nauttimaan ravintola Krapihovin syyspöydän herkuista.
Ruokailun jälkeen jatkamme opastetulle kierrokselle Halosenniemeen. Takaisin Helsingissä ensimmäinen ryhmä on n. klo 17.00 ja toinen n. klo 18.30.
Matkan hinta 71€ sisältää bussikuljetukset, sisäänpääsyt ja opastukset kohteissa sekä ruokailun.
Ilmoittautuminen alkaa tiistaina 25.6. klo 9.00. Ilmoittakaa ystävällisesti myös kumpaan ryhmään ensisijaisesti haluatte. Kumpaankin ryhmään mahtuu mukaan 54 ensiksi ilmoittautunutta.

Tulevaa jäsenohjelmaa
Syksyn ohjelmassa on luvassa mm. tutustuminen Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiöön ja Vallilan taiteilijataloon 17.9., yhteisilta Ateneumissa Kiasman ja Sinebrychoffin taidemuseon ystävien kanssa 2.10., ennakkoavajaiset Tuusulanjärven taiteilijayhteisöä esittelevään näyttelyyn 9.10. sekä puheenjohtajan jo mainitsema juhlaillallinen 18.10.
Näistä ja muusta syksyn ohjelmasta lisää seuraavassa jäsenkirjeessä.

Etu Juhlaviikoille
Suomen Valokuvataiteen museossa Kaapelitehtaalla avautuu 17.8. Helsingin Juhlaviikkojen näyttely Surrealismia ja silmänlumetta 1900-luvun alun valokuvakorteissa. Näyttely on kansainvälisesti laajin katsaus 1900-luvun alkuvuosien moni-ilmeiseen valokuvatuotantoon, joka toimi inspiraation lähteenä monille tunnetuille taiteilijoille.
Ateneumin ystävät saavat jäsenkorttiaan näyttämällä kaksi näyttelylippua yhden hinnalla (etu koskee normaalihintaisia lippuja 8€.)

Ilmoittautuminen
Ateneumin ystävien jäsentilaisuuksiin ilmoittaudutaan joko puhelimitse numeroon 040 171 9911tai sähköpostitse ystavat@ateneum.fi. Ilmoittautumisen alkamisajankohta mainitaan kunkin tilaisuuden kohdalla erikseen – myös sähköposti-ilmoittautumisista huomioidaan ensin kyseisenä päivänä klo 9 ja sen jälkeen saapuneet viestit. Yhdistyksellä on ainoastaan yksi puhelinlinja, joka saattaa olla hyvinkin varattu suosituimpiin tilaisuuksiin ilmoittauduttaessa. Kaikki halukkaat eivät valitettavasti aina mahdu ryhmiin mukaan, joten muistakaa ystävällisesti peruuttaa ilmoittautumisenne tarvittaessa.

Ateneumin ystävien toimisto on suljettu 1.7.–8.8. Tuona aikana jäsenmaksun voi maksaa Ateneumin neuvontaan. Neuvonta palvelee myös jäsenkortteihin ja vuositarroihin liittyvissä asioissa.

Aurinkoista kesää!

Pasi Ateneumin ystävistä

Muutokset mahdollisia.