ti, pe 10-18 | ke, to 9-20 | la, su 10-17
Neuvonta: 0294 500 401
Vaihde: 0294 500 200

Työpajat Aikuisille

 

SARJAKUVAKERRONNAN LYHYTKURSSI  (5 h)
ke 23.4. klo 14.30-19.30
 
Tekniikkakurssilla tutustutaan visuaalisen ja sanallisen tarinankerronan menetelmiin. Kurssi perehdyttää osallistujat harjoitustöiden kautta erilaisiin sarjakuvailmaisun tekniikoihin. Tavoitteena on avata kerronnallisuuden työprosesseja erilaisten harjoitustehtävien kautta. Keskeisiä harjoituksia ovat ideointi-, kirjoitus- ja piirustusharjoitukset, mm. zine-lehti. Sarjakuvia ja tarinoita työstetään sekä yhteisesti annetuista tehtävistä että omavalintaisista aiheista. Jokainen kurssilainen valmistaa useita pieniä harjoitustöitä. Vetäjänä sarjakuvantekijä Anna Sailamaa. Kurssin hinta on 30 euroa (sisältäen pääsymaksun museoon, ohjauksen, materiaalit ja kahvitarjoilun), joka maksetaan kassalla kurssipäivänä. Max.15 aikuista.
Sitova ilmoittautuminen Ateneumin neuvontaan ainfo@ateneum.fi tai 0294 500 401.
 
MAAILMA UUSIKSI SARJAKUVISSA – Ihme-työpajat Ateneumissa
la 5.4. ja su 6.4. klo 11-16
 
Mitä tekisit jos olisit IHME-nainen? Tai IHME-mies? Mitä pistäisit kuntoon maailmassa? Pistäisitkö asiat järjestykseen vai sekaisin? Osallistujat pääsevät kokeilemaan tätä sarjakuvatyöpajassa, jossa riittää että osaa piirtää tikku-ukon ja käyttää mielikuvitusta. Sarjakuvat piirretään julistekokoon ja asetetaan kevään aikana yleisön nähtäville julkiseen tai puolijulkiseen paikkaan. IHME-juttu jollei maailma muutu mukavammaksi! Kurssikieli suomi/englanti. Pajan on suunnitellut ja sen ohjaa kuvataiteilija Katja Tukiainen. Ikäraja: yli 16-vuotiaille. Kurssi on maksuton, osallistujat voivat myös käydä Tove Jansson -näyttelyssä.
Työpajaan voi ilmoittautua vain yhdelle päivälle. Työpajojen osallistujamäärä on rajallinen; maksimimäärä lauantaina 13 ja sunnuntaina 15.
Ateneumin IHME-työpajasta järjestettiin syksyllä 2013 yleisökilpailu, jossa yleisö äänesti Katja Tukiaisen sarjakuvatyöpajan museoon.