ti, pe 10-18 | ke, to 10-20 | la, su 10-17
Neuvonta: 0294 500 401
Vaihde: 0294 500 200
Opasvaraukset: 0294 500 500 (ma-pe 9-15)
 

Kokoelmat

 

Ateneumin kolmas kerros on suljettuna maaliskuusta 2014 lähtien noin puolentoista vuoden ajan kun Ateneum-rakennuksen omistava Senaatti-kiinteistöt uudistaa rakennuksen vesikaton. Remontin aikana Ateneumin taidekokoelman suosikkiteoksia on esillä museon pohjakerroksen kolmessa näyttelysalissa.

Uudistuksessa rakennuksen vesikatosta tehdään paremmin tuulettuva ja kattolasi-ikkunoiden lämmöneristystä parannetaan energiataloudellisemmaksi. Hyvällä lämmöneristyksellä sekä valoullakolle lisättävällä ilmanvaihdolla on merkittävä vaikutus muun muassa sisäolosuhteisiin, jotka museorakennuksessa ovat erityisen vaativat.

Kokoelmateoksia verkossa

Remontin aikana Ateneumin taidekokoelman suosikkiteoksia on esillä museon pohjakerroksen kolmessa näyttelysalissa. Kokoelmateoksiin pääsee tutustumaan myös verkossa.

Google Cultural Institute -verkkopalvelussa on mukana kaikkiaan 55 Ateneumin klassikkoteosta, jotka nähdään verkossa korkearesoluutioisina valokuvina, teosesittelyillä varustettuina. Museon kokoelmanäyttelyyn voi palvelussa tehdä virtuaalikierroksen.

www.google.com/culturalinstitute/collection/ateneum-art-museum

Suomen Kansallisgallerian uudistuneesta Taidekokoelmat verkossa -palvelusta voi etsiä, hakea ja löytää tietoa ja teoskuvia Ateneumin, Kiasman ja Sinebrychoffin taidemuseon kokoelmista.

kokoelmat.fng.fi

Kansallisgallerian asema velvoittaa Ateneumin taidemuseota lainaamaan teoksiaan muihin museoihin Suomessa ja ulkomailla, ja mm. tästä syystä kokoelmien esillepano museosaleissa vaihtelee jonkin verran.