ti, pe 10-18 | ke, to 10-20 | la, su 10-17
Neuvonta: 0294 500 401
Vaihde: 0294 500 200
Opasvaraukset: 0294 500 500 (ma-pe 9-15)
 

Kokoelmanäyttely

 

Museon pohjakerroksen kolmessa näyttelysalissa on esillä taidekokoelmamme suosikkiteoksia.
Pääset katsomaan kokoelmanäyttelyssä esillä olevien teosten luetteloita klikkaamalla alla olevia kuvia.

Ateneumin kolmas kerros on suljettuna maaliskuusta 2014 lähtien noin puolentoista vuoden ajan kun Ateneum-rakennuksen omistava Senaatti-kiinteistöt uudistaa rakennuksen vesikaton. Uudistuksessa rakennuksen vesikatosta tehdään paremmin tuulettuva ja kattolasi-ikkunoiden lämmöneristystä parannetaan energiataloudellisemmaksi. Hyvällä lämmöneristyksellä sekä valoullakolle lisättävällä ilmanvaihdolla on merkittävä vaikutus muun muassa sisäolosuhteisiin, jotka museorakennuksessa ovat erityisen vaativat.

Kokoelmateoksia verkossa
Remontin aikana Ateneumin taidemuseon klassikkoteoksia on esillä museon pohjakerroksessa. Kokoelmateoksiin pääsee tutustumaan myös verkossa.

Google Cultural Institute -verkkopalvelussa on mukana kaikkiaan 55 Ateneumin klassikkoteosta, jotka nähdään verkossa korkearesoluutioisina valokuvina, teosesittelyillä varustettuina. Museon kokoelmanäyttelyyn voi palvelussa tehdä virtuaalikierroksen.

http://www.google.com/culturalinstitute/collection/ateneum-art-museum

Suomen Kansallisgallerian uudistuneesta Taidekokoelmat verkossa -palvelusta voi etsiä, hakea ja löytää tietoa ja teoskuvia Ateneumin, Kiasman ja Sinebrychoffin taidemuseon kokoelmista.

http://kokoelmat.fng.fi/

Kansallisgallerian asema velvoittaa Ateneumin taidemuseota lainaamaan teoksiaan muihin museoihin Suomessa ja ulkomailla, ja mm. tästä syystä kokoelmien esillepano museosaleissa vaihtelee. Lue lisää Ateneumin ajankohtaisista teoslainoista.