ti, pe 10-18 | ke, to 10-20 | la, su 10-17
Neuvonta: 0294 500 401
Vaihde: 0294 500 200
Opasvaraukset: 0294 500 500 (ma-pe 9-15)
 

Kalevala-taidetta kouluille

 

Kalevala-taidetta koululaisille www-sivustolla

Taidekasvatuksellinen www-sivusto Kalevalan luokkakuva – Kalevala-taidetta kouluille avautui Ateneumin taidemuseon Kalevala-näyttelyn yhteydessä keväällä 2009.

Kalevalan luokkakuva -sivusto on tehty koulujen tarpeeseen, ja sillä tarkastellaan monipuolisten tehtävien avulla tuttua sekä tuntemattomampaa Kalevala-taidetta. Kalevalan luokkakuva tulee lähelle koululaisten omaa elämää ja rohkaisee oppilaita luomaan oman suhteen kalevalaiseen kuvamaailmaan ja Kalevalan tekstiin.

Kalevalan luokkakuva -sivusto on rakennettu Kalevalan keskeisten henkilöhahmojen ympärille. Taideteoksia on noin 60, ja niistä on laadittu tehtävä tai tehtäviä oppilaiden käyttöön. Sivuston toteutuksessa on hyödynnetty Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Kalevala-aineistoja ja asiantuntemusta.

Sivusto soveltuu erityisesti perusopetuksen 9. luokkien kuvataiteen sekä äidinkielen ja kirjallisuuden opetuksen käyttöön. Tehtäviä voi soveltaen hyödyntää myös muilla luokka-asteilla, vapaan sivistystyön opetuksessa sekä itseopiskelussa. Sivusto on tarkoitettu sekä opettajan että oppilaan käyttöön. Kalevalan luokkakuva liittyy Ateneumin Kalevala-näyttelyyn (27.2.–9.8.2009) ja sen jälkeen muokattuna taidemuseon kokoelmissa olevaan Kalevala-taiteeseen.

Sivuston konsepti ja käsikirjoitus on tehty yhteistyössä Taideteollisen korkeakoulun Taidekasvatuksen osaston Näyttelypedagogia-kurssin maisteriopiskelijoiden sekä äidinkielen tehtävien osalta Helsingin yliopiston Soveltavan kasvatustieteen laitoksen opiskelijoiden kanssa.

Kalevalan luokkakuva -sivusto on tuotettu yhdessä Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kanssa.

kalevalataidettakouluille.ateneum.fi