Tue, Fri 10–18 | Wed, Thu 10–20 | Sat, Sun 10-17
Information: +358 (0)294 500 401
Operator: +358 (0)294 500 200
Guided tours: +358 (0)294 500 500 (Mon-Fri 9-15)

Arjen sankarit -ennakkolippu

 

Ateneumin taidemuseossa helmikuussa alkavan Arjen sankarit -näyttelyn ennakkoliput ovat tulleet myyntiin Lippupalvelun lippukauppoihin ja verkkokauppaan. Ennakkolippu oikeuttaa kertakäyntiin näyttelyssä valitun viikon aikana. Arjen sankarit on Ateneumin ja Van Gogh -museon yhdessä toteuttama suurnäyttely, joka nähdään Ateneumissa 18.2.-15.5.2011.

Ateneumin taidemuseo toteutti taidenäyttelyn ennakkolippujen myynnin ensimmäistä kertaa Picasso-näyttelyn aikana. Myönteisen palautteen johdosta näyttelyiden ennakkolipuista tulee pysyvä käytäntö Ateneumissa, ja liput tulevat myyntiin museon seuraavaa suurnäyttelyä, Arjen sankareita varten. Ennakkolipun lunastaneet käyttävät Ateneuminkujan puoleista sisäänkäyntiä museon pääovien sijaan; oma sisäänkäynti helpottaa mahdollista ruuhkaa kassapisteessä.

Arjen sankarit -näyttelyn suurikokoiset, valokuvamaisen tarkasti toteutetut maalaukset kuvaavat tavallisten ihmisten arkielämää. Teoksissa työläiset, maanviljelijät ja kaupunkilaiset nostettiin taiteen keskeisiksi aiheiksi. Näyttelyn teemojen kautta menneen maailman elämä ja ihmiskohtalot tulevat lähelle myös nykypäivän katsojaa.

Näyttelyssä on mukana useita Suomen taiteen historian keskeisiä teoksia mm. Albert Edelfeltiltä, Akseli Gallen-Kallelalta ja Eero Järnefeltiltä. Nämä suomalaisille rakkaat teokset esitellään nyt kansainvälisessä yhteydessään. Arjen sankarit -näyttelyyn on lainattu teoksia ympäri maailmaa. Maalausten rinnalla nähdään aiemmin vähän tunnettua valokuvausta ja varhaista elokuvaa.

Näyttelyyn liittyvä julkaisu Arjen sankarit - Naturalismi kuvataiteessa, valokuvassa ja elokuvassa 1875-1918 on juuri ilmestynyt, ja se on myynnissä Ateneumin museokaupassa sekä Lippupalvelun verkkokaupassa. Kirjasta on kuusi kieliversiota: suomi, ruotsi, englanti, hollanti, saksa ja ranska.

Arjen sankarit -näyttelyn ennakkolippu pähkinänkuoressa:

* ennakkomyynnissä on sekä normaalihintaisia (10 €) että alennushintaisia (8-9 €) lippuja
* ennakkolippu vaihdetaan museon palvelupisteessä sisäänpääsytarraan
* ennakkolippu oikeuttaa kertakäyntiin valitun viikon aikana, näyttelyvierailun kestoa ei ole rajoitettu
* alennushintaisen lipun haltijan on varauduttava todistamaan alennuskelpoisuutensa vaihtaessaan ennakkolipun tarraan
* ennakkolipun voi ostaa osoitteesta www.lippupalvelu.fi (mobiililippu, sähköpostilippu, postitus) ja Lippupalvelun lippukaupoista.  Lasku- ja  puhelinvaraukset numerosta  0600 10 800 (1,96 €/ min + pvm). Ennakkoon varatut liput voi noutaa R-kioskeista kautta maan. Toimituskulut vaihtelevat toimitustavasta riippuen.
* maksettuja lippuja ei vaihdeta tai lunasteta takaisin
* myynnissä on 15.000 lippua / näyttelyviikko
* museon kassalla on myynnissä lippuja saman päivän näyttelykäyntiä varten

Hanki lippusi Lippupalvelun verkkokaupasta.