Tue, Fri 10–18 | Wed, Thu 10–20 | Sat, Sun 10-17
Information: +358 (0)294 500 401
Operator: +358 (0)294 500 200
Guided tours: +358 (0)294 500 500 (Mon-Fri 9-15)

Muistipolku

 

Lähde Muistipolulle Ateneumin kokoelmateosten pariin

Ateneumin ja Muistiliiton yhteistyönä tuottamalla polulla on kolmetoista taideteosta, jotka mahdollisuuksien mukaan ovat esillä museon kolmannen kerroksen kokoelmanäyttelyssä. Tältä sivulta voit avata ja vapaasti tulostaa 20-sivuisen, pdf-muodossa olevan Muistipolun käsikirjoituksen, tutustua taideteoksiin jo etukäteen ja suunnitella käyntiä Ateneumissa. Käsikirjoituksesta löytyy myös taiteilija Rafael Wardin haastattelu ja käytännön vinkkejä museokäynnille. Tilauksesta Ateneumista saa myös erityisiä keskustelevia Muistipolku-opastuksia (katso lisätietoja Opastukset-sivulta).

Muistipolku sopii kaikille museokävijöille, mutta erityisesti se on suunniteltu ajatellen asiakkaita, joilla on jokin muistisairaus ja jotka tulevat käymään Ateneumissa hoitajan tai ystävän kanssa.

Muistipolku pdf-muodossa

Ateneumin taidemuseon ja Muistiliiton yhteistyössä laatima Muistisairaat ja museot -verkko-opas on tehty erilaisten museoiden sekä muistisairaiden ystävien ja omaisten, hoitolaitosten ja yhdistysten käyttöön. Aineistossa on kymmeniä käytännön vinkkejä sekä museoissa työskenteleville että opastaville kuin myös muistisairaiden henkilöiden kanssa museoon tuleville. Aineiston taustalla ovat erityisesti Muistipolku-hankkeen rohkaisevat kokemukset ja myös vastaava hanke New Yorkin Museum of Modern Art -museossa.

Muistisairaat ja museot -opas pdf-muodossa