Tue, Fri 10–18 | Wed, Thu 10–20 | Sat, Sun 10-17
Information: +358 (0)294 500 401
Operator: +358 (0)294 500 200
Guided tours: +358 (0)294 500 500 (Mon-Fri 9-15)

Näkökulmia

 

Ateneumin taidemuseon laajoja kokoelmia voi lähestyä monelta eri kannalta. Näkökulma varmasti vaihtelee ainakin katsojan iän ja kiinnostuksen kohteiden mukaan. Ateneum on laatinut erilaisia kävijöitä varten verkkoon niin Ateneum-oppaan vanhemmille ja opettajille kuin Muistipolku-kokonaisuuden erityisesti muistisairaita varten.

Maamme taulut

Ateneumin ja Helsingin Sanomien yhteistyössä tuottama ilmoitussarja suomalaisen taiteen ikoneista ja tarinoista niiden takana.

Avain lasten Ateneumiin

Tämä Ateneum-opas on tehty lapsille ja heidän seurassaan kulkeville aikuisille. Olemme valinneet oppaaseen muutamia Ateneumin suosituimpia taideteoksia. Jokaisesta teoksesta on kirjoitettu lyhyt opastus, jonka avulla aikuisen on helppo kertoa lapsille Ateneumin teoksista. Tarjolla on tietoa teoksista ja niiden tekijöistä sekä kysymyksiä, jotka aktivoivat ja kannustavat lapsia itse syventymään taiteeseen.

Muistipolku

Lähde Muistipolulle Ateneumin kokoelmateosten pariin. Ateneumin ja Muistiliiton yhteistyönä tuottamalla polulla on kymmenen taideteosta, jotka mahdollisuuksien mukaan ovat esillä museon kolmannen kerroksen kokoelmanäyttelyssä. Voit avata ja vapaasti tulostaa 20-sivuisen, pdf-muodossa olevan Muistipolun käsikirjoituksen, tutustua taideteoksiin jo etukäteen ja suunnitella käyntiä Ateneumissa. Käsikirjoituksesta löytyy myös taiteilija Rafael Wardin haastattelu ja käytännön vinkkejä museokäynnille.
Muistisairaat ja museot on käytännön opas muistisairaiden onnistuneeseen, vuorovaikutteiseen ja keskustelevaan museokäyntiin. Aineistossa annetaan vinkkejä sekä museoissa työskenteleville että myös ryhmiä tai yksittäisiä henkilöitä museoon tuoville. Opas on syntynyt Ateneumin taidemuseon ja Muistiliiton yhteistyönä.